in English

Posio – Livojoen alkupiste

Livojoki saa alkunsa Posion eteläpuolella sijaitsevasta Livojärvestä, joka tunnetaan kirkkaasta vedestä ja pitkistä hiekkarannoista.

Livojärven alue tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen retkeilyyn, mökkeilyyn, auringonottoon, kalastukseen ja muihin vesiaktiviteetteihin. Kalastussaaliiksi Livojärvi tarjoaa mm. taimenta, ahventa, haukea, muikkua, madetta ja siikaa. Lisätietoa kalastuksesta ja kalastusluvista Posiolla löydä täältä. 

Livojoki
Livojoki
Livojoki

Lapin Riviera

Lapin Rivieraksikin tituleerattu Säikänsalmen kaunis uimaranta houkuttelee matkailijoita uintiin ja auringonottoon. Kesällä paikalla palvelee myös Kotakahvila Säikkä, joka myy paikallisten yrittäjien tuotteita kuten leivonnaisia, muikkukukkoa sekä käsitöitä. Kotakahvilasta voi myös vuokrata SUP-lautoja ja kajakkeja.

Livojoki
Livojoki
Livojoki

Retkeily

Livojärvellä on myös retkeilykohteita. Hirsiniemen retkeilyalue alkaa Livojärven välittömästä läheisyydestä. Yhteensä 16 kilometrin pituinen reitti kulkee rantojensuojelualueella korkean hiekkaharjun päällä ja reitille voit lähteä joko kävellen tai maastopyörällä, joita vuokraa Lomakeskus Livohka. Livohkasta voit vuokrata myös soutuveneen, kanootin tai kajakin.

Opastettuja melontaretkiä ja –kursseja Livojärvellä tarjoaa Taigavire.

Suottaniementiellä, Livojärven pohjoispuolella, sijaitsee Valkean Peuran Valtakunta, joka toimii porotilan lisäksi tilausravintolana ja juhlapaikkana, josta voit vuokrata myös perinteisen savusaunan tai kanootin. Livonniskantien varrelta löydät Kellinniemeen johtavan hiekkatien. Kellinniemessä on laavu ja pitkälle järveen ulottuvan hiekkaniemi, joka on erittäin valokuvauksellinen. 

Livojärven lisäksi Posio tunnetaan Riisitunturin kansallispuistosta ja Korouoman rotkolaaksosta, joiden retkeilyreitit ovat avoinna ympäri vuoden. Suosittelemme tutustumaan myös vähemmän tunnettuihin luontokohteisiin, kuten Kirintövaaraan, Palotunturiin ja Karitunturiin.

Livojoki
Livojoki
Livojoki

Pentik

Posion monipuolinen luonto on inspiroinut lukuisia taiteilijoita, joista kuuluisin on keraamikko Anu Pentik. Posion keskustassa sijaitsevalta kulttuurikeskus Pentik-mäeltä löydät Pentikin tehtaan, tehtaanmyymälän ja lukuisia museoita ja gallerioita. Keramiikka näkyy myös keskustan katukuvassa erilaisten mosaiikkiteosten muodossa. 

Aloita siis matkasi Livojoelle Posiolta ja tutustu samalla luonnonkauniin kunnan muihinkin kohteisiin!
Lisätietoja löydät Posion matkailun sivuilta: www.posiolapland.com.